بحران ناترازی گاز هر سال با ابعاد گستردهتری به سراغ کشور میآید اما خبری از بهینهسازی مصرف و افزایش تولید نیست. تمام آنچه از یکسال گذشته تاکنون شاهد آن بودهایم تعطیلی صنایع و ادارات برای صرفهجویی بوده که زیان جدی به اقتصاد کشور وارد کرده است.
«نرسی قربان»، کارشناس صنعت گاز، درباره احتمال تکرار ناترازی گاز مانند سال گذشته به «فراز» گفت: «این مسئله مقدار زیادی به مسائل جوی و آب و هوا هم مربوط است. اینکه از چه زمان سرما شروع شود و تا چقدر متداوم باشد. مسئله بعدی توازن تولید و مصرف است که تغییر عمدهای نسبت به یکسال گذشته در آن ایجاد نشده است. امسال اگر هوا خیلی سرد شود مشکل ایجاد میشود و اگر زمستان ملایمی داشته باشیم شاید بتوان به راحتی از آن عبور کنیم».
او در ادامه افزود: «افت فشار در حوزههای نفت و گاز هر ساله وجود دارد و یک امر طبیعی است. اگر کسی بگوید امسال افت تولید گاز ما درصد مشخصی کمتر شده باشد حرف نامعقولی نیست مسئله این است که چه تعداد حوزه گازی اضافه شده است. اگر وضعیت تولید مثل پارسال باشد همان مسائل تکرار میشود».
نرسی قربان درباره اهمیت بهینهسازی گفت: «صرفهجویی و بهینهسازی یکی از اقداماتی است که باید از اول روی آن تمرکز میکردیم. مردم باید یاد بگیرند که پنجره را باز نکنند و سپس بخاری را تا آخر روشن کنند. علاوه بر آن نشت خطوط لولهای که کهنه شده و پالایشگاههایی که نیاز به تعمیرات دارند نیز موثر است. اگر در این مدت تلاشی صورت نگیرد باز هم شاهد قطعی گاز خواهیم بود».
نرسی قربان گفت: «ما باید تولید را بالا ببریم. ما میتوانیم خیلی بیشتر از این تولید کنیم. ما به عنوان رتبه دوم گازی جهان قطعا میتوانیم افزایش ظرفیت بدهیم. مثلا ذخایر ما ۲.۵ برای آمریکاست ولی تولید ما یک چهارم آمریکاست.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟